علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟ سکوت آماری در بازار مسکن ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ کاهش می‌یابد + جزئیات نرخ بیکاری ۷.۶درصد شد با تعدیل شدن نرخ ارز قیمت کالا‌ها کاهش می‌یابد؟ قیمت لاستیک از امروز ۱۰ درصد گران‌تر می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) + سند کدام بیمه‌ها کام مردم را تلخ کردند | ثبت ۱۰ هزار شکایت در ۱۴۰۳ سهم نفت از بودجه ایران فقط ۱۷ درصد است وزیر صمت: تعرفه خودرو‌های وارداتی کاهش خواهد یافت رشد ۲۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) یارانه ۱۸ میلیون ثروتمند؛ به زودی قطع می‌شود ادامه نگرانی‌ها از سوء تغذیه کودکان در افغانستان | جان ۳.۵ میلیون کودک در خطر است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۸ هزار تومان قیمت طلا در مشهد چقدر شد؟ (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) دهک ۴ از وام ودیعه ۴۰۰ میلیونی مستأجران حذف شد معافیت جدید گمرکی ابلاغ شد سقف وام ودیعه مسکن مستأجران افزایش یافت + جزئیات (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) کمبود و گرانی روغن در فروشگاه‌ها‌ی مشهد ادامه دارد | تزریق قطره چکانی روغن به بازار پیش‌بینی خرید تضمینی ۵۳۸ هزار تن گندم در خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۴ فرصت مشهد برای خلق ارزش از اقتصاد زیارت احیا و مرمت ۶ هزار و ۲۱۲ کیلومتر قنات در خراسان رضوی واقعی‌نبودن قیمت برق، یکی از دلایل مصرف بالای آن | قبض برق ۷۵ درصد مردم کمتر از ۵۰ هزار تومان است خسارت ۵۰ میلیارد ریالی طوفان اخیر به کشاورزی خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیر کیلویی ۱۵۰ هزار تومان حذف یارانه‌های نقدی رسماً آغاز شد | معترضان به حذف یارانه، جریمه می‌شوند! واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ از امروز (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز (چهارشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد چرا باوجود کاهش قیمت دلار، قیمت کالا و خدمات کاهش نمی‌یابد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بررسی آمار‌های تورم نهاده و اجاره مسکن در ۱۳ سال اخیر | ردپای قیمت مصالح در تورم اجاره مسکن

  • کد خبر: ۳۰۳۳۷۷
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
بررسی آمار‌های تورم نهاده و اجاره مسکن در ۱۳ سال اخیر | ردپای قیمت مصالح در تورم اجاره مسکن
بررسی بازار نهاده‌های ساختمانی و اجاره بهای مسکن نشان می‌دهد شوک‌های قیمتی در نهاده‌های ساختمانی خود را در با شدت کمتری در قیمت اجاره بها نشان می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار مسکن در ایران یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصادی کشور محسوب می‌شود و به طور مستقیم با رفاه اجتماعی و ثبات اقتصادی در ارتباط است. این بازار تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله سیاست‌های پولی و مالی، نرخ بهره، تورم، و تغییرات جمعیتی قرار دارد. در سال‌های اخیر، تغییرات چشمگیر در قیمت‌ها و کاهش توان خرید مسکن برای بسیاری از خانوار‌ها به چالشی بزرگ تبدیل شده است. علاوه بر این، نوسانات نرخ ارز و قیمت مصالح ساختمانی نیز تأثیرات عمده‌ای بر هزینه‌های ساخت‌وساز و قیمت نهایی مسکن گذاشته است. بازار مسکن همچنین از نظر جذب سرمایه‌گذاری و نقش آن در رونق یا رکود اقتصادی اهمیت بسیاری دارد و همواره مورد توجه سیاست‌گذاران و کارشناسان قرار گرفته است.

همانطور که گفته شد قیمت نهاده‌های ساختمانی مانند میلگرد، تیرآهن و سیمان بر قیمت مسکن خانوار‌ها اثر دارد. قیمت خرید مسکن خانوار‌ها نیز بر قیمت اجاره مسکن اثرگذار است؛ لذا به طور کلی می‌توان گفت اگر مصالح ساختمانی در کشور افزایش پیدا کند اثر خود را بر قیمت اجاره مسکن خواهد گذاشت.

بررسی تورم فصلی نهاده‌های ساختمانی که همان تورم تولیدکننده بخش مسکن است نشان می‌دهد هر زمان شوک قیمتی به نهاده‌های ساختمانی این بخش وارد شده، تورم فصلی اجاره مسکن که همان تورم مصرف‌کننده است، افزایش پیدا کرده است. به عبارتی تورم تولیدکننده در این بازار به طور مستقیم و با یک فاصله زمانی بر تورم مصرف‌کننده اثرگذار است.

بررسی آمار‌های تورم نهاده و اجاره مسکن در ۱۳ سال اخیر | ردپای قیمت مصالح در تورم اجاره مسکن

رکورد تاریخی تورم نهاده مسکن در سال ۹۹

بررسی تورم نهاده‌های ساختمانی و اجاره بهای مسکن از سال ۱۳۹۰ تا تابستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد در هر دوره که تورم فصلی نهاده‌های ساختمانی با شوک همراه بوده، تورم اجاره بهای مسکن با اندکی تاخیر واکنش نشان داده و افزایش یافته است. بررسی آمار‌ها حاکی از آن است که کمترین تورم نهاده‌های ساختمانی در زمستان ۱۳۹۳ رخ داده و معادل منفی ۵.۳ درصد بوده است. بعد از کاهش شدید در تورم نهاده‌های مسکن، واکنش تورم اجاره بها نیز کاهشی بوده، اما شدت این واکنش کمتر از کنش نهاده‌ها بوده است.

در سمت دیگر تورم نهاده‌های مسکن قرار گرفته که در تابستان ۱۳۹۹، بیشترین سطح خود را داشته است. تورم تولیدکننده فصلی این بخش در تابستان ۱۳۹۹ رکورد تاریخی ۳۰.۳ درصد را ثبت کرده است. پس از این افزایش شدید، واکنش تورم فصلی اجاره بها نیز افزایشی بوده، اما با شدت کمتری رخ داده است به طوریکه تورم اجاره بها در این فصل به ۱۱.۶ درصد رسیده است؛ لذا به طور کلی می‌توان گفت هر شوک قیمتی در سمت نهاده‌های مسکن می‌تواند خود را به بازار اجاره بها برساند و شوک قیمتی به بازار اجاره وارد کند. اما این شدت شوک‌ها در دو بازار نهاده و اجاره یکسان نبوده است به طوریکه شوک‌های شدید در بازار نهاده باعث شوک‌های ضعیف‌تر در بازار اجاره بهای مسکن شده است.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->